Het hoeft niet altijd hard te gaan. Niet hardlopers, maar vele wandelaars betraden dit weekend het parcours van de bekende Halve Marathon van Egmond. Op meerdere afstanden lieten ze zich zien én ze legden een mooi bedrag bij elkaar voor het goede doel. De organisatie blikt dan ook tevreden terug op een evenement dat het zichtbaar trof met het weer.

Het evenement beleefde zijn 19e editie en bewees zich eens te meer als populair. Bijna 10.000 wandelaars meldden zich aan de start, waar de burgemeester van Bergen, Lars Voskuil, de bel luidde. De organisatie omschrijft de Wandel Marathon als 'de start van het nieuwe wandeljaar'. (tekst loopt door onder de foto)

Drukte bij een van de verzorgingsposten. (foto: Le Champion)


Na het startsein ging ieder zijn eigen weg, want er kon voor verschillende afstanden gekozen worden. De vertrouwde Halve Marathon meet 21,1 kilometer. Veel wandelaars kozen voor de Kwart Marathon (10,5 kilometer). Dit jaar was het daarnaast ook mogelijk om 15 kilometer te wandelen, een nieuwe afstand die ruim 2.700 nieuwsgierigen over de streep trok.

De echte gelukkige was het duinkonijn. Die viel namelijk in de prijzen dankzij de goededoelenactie van organisator Le Champion. Er is 6.447,95 euro opgehaald en dat grote bedrag werd overhandigd aan Raymond Duindam van PWN. De duinbeheerder zal ervoor zorgen dat de opbrengst van het wandelevenement ten goede komt aan de plaatselijke duinkonijnen.
Pin It
Bekeken: 553x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/