Het is een van de langstlopende projecten in fusiegemeente Dijk en Waard. Waar de toenmalige gemeente Langedijk al in 2013 instemde met grote aanpassingen voor kindcentrum Het Baken, is jaren later spreekwoordelijk nog geen spijker ergens ingeslagen of schop in de grond gezet. Vanwege de beperkte financiële middelen van het toen nog zelfstandige Langedijk werden de plannen op de lange baan geschoven.

Maar het is ook niet zo dat er helemáál niets gebeurd. Het kindcentrum groeide onverminderd door en telt inmiddels twee locaties. De gemeente Dijk en Waard heeft het plan nog steeds op het netvlies staan en daar waar kansen zijn worden die gepakt. Zo zijn er inmiddels al vier panden aangekocht met de ontwikkeling van het kindcentrum in het achterhoofd. "Ze zijn strategisch aangekocht vanwege meerdere mogelijkheden, zoals uitbreiding of nieuwbouw van Het Baken of de verbetering van de verkeerskundige situatie", zo laat de gemeente weten.

Volgende op de lijst is een huis pal naast het kindcentrum. Tenminste, als de raad dat goedkeurt. Het huis moet 365.000 euro kosten en de gemeente wil de grond gaan gebruiken voor de uitbreiding of nieuwbouw van Het Baken. Een andere optie is dat het kindcentrum verplaatst wordt naar het terrein van Vrone. In dat geval zou de grond gebruikt kunnen worden voor woningbouw of een doorsteek tussen de Bovenweg en Benedenweg. (Beeld: Google Streetview)
Pin It
Bekeken: 1301x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/