Er is 1,8 miljoen euro extra nodig voor het nieuwe integraal kindcentrum in Sint Pancras en de gemeenteraad wil daarvoor de portemonnee trekken. Dat bleek dinsdag bij de raadsvergadering. Grote verrassing waren de toekomstige huurinkomsten die door Allente moeten worden betaald. Die zijn vergeten in de begroting van het project. Hierdoor is de gemeente uiteindelijk niet meer geld kwijt aan het integraal kindcentrum (IKC).

De bestaande schoolgebouwen zijn aan het eind van hun levensduur en dus wordt er gekozen voor nieuwbouw. Met het nieuw te bouwen kindcentrum komt er een samenvoeging van Allente Opvang en basisscholen Paus Johannes en De Phoenix. Tot nu toe heeft het nieuwbouwplan niet alleen maar meevallers; slechts één inschrijving is binnengekomen op de aanbesteding en door prijsstijgingen in de bouw is met name materiaal duurder geworden.

Het belang van een integraal kindcentrum in Sint Pancras werd door veel politieke partijen ingezien, maar toch kwamen er vragen binnen. Annelies Kloosterboer (Lokaal Dijk en Waard) benadrukte dat er binnen vijfhonderd meter een andere school is. Het raadslid vroeg zich af of de school niet wat kleiner kon, om kosten te besparen. Wesley Boer van VVD Dijk en Waard steunde het voorstel, maar stelde vragen over de snelheid waarmee de prijzen verder stijgen.

"Het is een rare markt waar we nu middenin zitten", vertelde wethouder John Does in een reactie op de vragen. "Begin dit jaar zijn de prijzen van bouwmateriaal enorm hoog geworden, om maar te zwijgen van de arbeidsmarkt. Ik denk dat we blij moeten zijn dat de aannemer het IKC tegen deze kosten wil neerzetten." Om het IKC kleiner te maken dan het ontwerp laat zien, is voor de wethouder geen discussie. "In prognoses is rekening gehouden met andere scholen. Bovendien moet het hele traject opnieuw gedaan worden, als je kleiner wil gaan bouwen."

De gemeenteraad van Dijk en Waard stemde in met het extra krediet, nadat de meeste partijen dinsdagavond nog een besluit wilden nemen vanwege verdere prijsstijging in de markt.
Pin It
Bekeken: 2172x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/