"'s Nachts, als jij slaapt..." Het is de titel van een prentenboek dat kinderen meer vertelt over grotemensenberoepen. Zo'n beroep heeft burgemeester Mascha ten Bruggencate ook. Als kinderen slapen, zit zij raadsvergaderingen voor. Maar in de bibliotheek van Heiloo was ze voor peuters tóch zichtbaar en hoorbaar, ver voor kinderbedtijd. Want de burgemeester las voor.

Het prentenboek van Peter en Ingela Arrhenius was één van de boeken die waren geselecteerd voor de 'Nationale Voorleesdagen'. Net als overal in Nederland was daar in de bibliotheek van Heiloo woensdag alle aandacht voor. Daar waren heel wat jonge Heilooënaren op af gekomen. Want voorgelezen worden, dat is en blijft toch heerlijk.

Voor burgemeester Ten Bruggencate was het voorlezen in de bibliotheek een thuiswedstrijd. Het gemeentehuis van Heiloo heeft immers zijn intrek genomen in hetzelfde gebouw. Ook wethouder Antoine Tromp was van de partij en las voor uit 'Help! Een verrassing' van Miriam Bos. En ook dat boek kon op veel belangstelling van de toegestroomde peuters rekenen.

De Nationale Voorleesdagen duren nog tot en met zaterdag 3 februari.

Wethouder Antoine Tromp leest voor aan zijn jonge publiek. (foto: Vincent de Vries)

Pin It
Bekeken: 324x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/