Biljarter Sam van Etten is derde geworden tijdens de Masters in Berlicum, oftewel het open Nederlands kampioenschap. Vorig jaar strandde de Schermerhorner tijdens zijn debuut in de kwartfinales, nu drong hij wél door tot de halve finales. Daarin moest hij echter zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke kampioen Jean-Paul de Bruijn. De Bruijn sprak lovend over Van Etten. "Sam is supergetalenteerd. Het succes komt zeker nog voor hem."

De 27-jarige Sam van Etten speelde een gedegen toernooi in het Brabantse dorpje onder de rook van Den Bosch. In de poulefase versloeg hij twee van zijn drie tegenstanders, en speelde hij knap gelijk tegen de als eerste geplaatste Jeffrey Jorissen.

Dat bracht hem in de kwartfinale tegen zijn leeftijdsgenoot Joey de Kok uit Lewedorp. In die partij startte Van Etten sterk met een serie van negen in de tweede beurt. Nadat hij halverwege voor stond met 20-10, kreeg de Schermerhorner het lastig. Hij had 22 beuren nodig voor de resterende 20 punten, maar omdat De Kok ook moeite had om te scoren eindigde het duel in een 40-32 zege.

Toen trof Van Etten drievoudig Jean-Paul de Bruijn. De drievoudig nationaal kampioen was een maatje te groot. Met twee series van acht nam hij snel ruime afstand en die stond hij niet meer af (40-18).

"Ik wilde misschien iets te graag in het begin van de partij," kijkt Van Etten terug. "Na een gemaakt punt lagen de ballen door eigen toedoen vaak ongunstig, waardoor ik te weinig punten kon maken. Dat wordt door een topper als De Bruijn onmiddellijk afgestraft."

Toch was Van Etten tevreden toen hij de bloemen voor zijn derde plaats in ontvangst nemen. Het brons kreeg extra glans omdat hij in één van zijn poulewedstrijden de hoogste reeks (13) van het toernooi noteerde. "Ik ga stapje voor stapje vooruit." (archieffoto: Paul Brekelmans)
Pin It
Bekeken: 626x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/