De Huygenfietsbrug wordt vervangen door een nieuwe brug. Dat meldt de provincie. Het fietspad langs de N242 wordt dan ook verbreed naar vier meter. Daarmee is een van de knelpunten van de doorfietsroute Heerhugowaard-Heemstede verholpen.

Allereerst: wat is eigenlijk een doorfietsroute? Het zijn paden waar het rijwiel centraal staat. Oftewel een verbinding met zo min mogelijk onderbrekingen van bijvoorbeeld verkeerslichten. Samen met provincie willen verschillende gemeenten knelpunten op deze routes aanpakken. Om uiteindelijk een route te creëren van Heerhugowaard naar Heemstede. Voor 2026 moeten uitdagingen in onze regio opgelost zijn. Denk daarbij aan de spoorbrug tussen Alkmaar-Noord en Heerhugowaard, en tal van andere knelpunten. Waaronder dus de Huygenfietsbrug. "We investeren in educatie en bewustwording, maar nog belangrijker kijken we naar hoe we onze fietspaden, wegen en kruisingen kunnen verbeteren", benadrukt PvdA-gedeputeerde Jeroen Olthof. De provincie wil de aankomende tijd extra inzetten om de verkeersveiligheid verbeteren. "We kunnen niet ieder ongeluk voorkomen, maar we kunnen er wel zo veel mogelijk aan doen om onze wegen zo veilig mogelijk te maken voor alle gebruikers. Want ieder slachtoffer is er één te veel."

Maar er zijn meer plannen voor de bruggen over de Huygenvaart (ook wel bekend als Ringvaart van de Heerhugowaard, red.). Want ook aan de andere kant van de N242 staan werkzaamheden gepland. Er wordt belijning op het wegdek aangebracht om fietsstroken te suggereren. Wanneer de werkzaamheden naar verwachting starten is nog niet bekend.
Pin It
Bekeken: 1598x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/