Het aantal verkeersongevallen in Bergen nam in 2022 met 38,8 procent fors toe. In heel Nederland waren er slechts zeven gemeenten met een grotere stijging ten opzichte van 2021. Dat blijkt uit een recent rapport van Rijkswaterstaat, uitgeplozen door Independer. In Heiloo daalde het aantal ongelukken juist flink met 23,1 procent. Alkmaar kwam op vrijwel exact hetzelfde aantal uit, Dijk en Waard zag een kleine toename.

Alkmaar kwam in 2022 uit op 876 geregistreerde verkeersongevallen, Dijk en Waard op 554, Bergen op 211 en Heiloo op 90. In heel Noord-Holland nam het aantal ongelukken toe met 8,5 procent en het landelijk gemiddelde was 6,8 procent. Flevoland was de enige provincie met minder ongevallen in het verkeer, zij het met een klein percentage.

Menno Dijcks van Independer verwacht dat de stijgende lijn vorig jaar is doorgezet doordat er sinds corona steeds meer verkeer op de weg kwam. Hij waarschuwt dat het alleen gaat om door Rijkswaterstaat geregistreerde ongevallen. Ongelukken die onderling door de betrokkenen worden afgehandeld komen niet op de radar.

Rijkswaterstaat publiceerde in december uitgebreide gegevens over verkeersongevallen, een compilatie van eigen data en die van verzekeraars, de politie, CBS, onderzoeksinstituut SWOV en STAR (Smart Traffic Accident Reporting).
Pin It
Bekeken: 1230x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/