De burgemeester van Alkmaar heeft besloten een woning aan de Olieslagerstraat in de wijk ‘t Rak per direct te sluiten. Dat betekent dat de bewoners de woning moeten verlaten en er voorlopig niet meer in kunnen. Dit weekend ging voor de derde keer een vuurwerkbom af bij het huis.

Met de woningsluiting hoopt burgemeester Anja Schouten de rust in de buurt terug te brengen. "Omwonenden en bewoners voelen zich hierdoor zeer onveilig, en dat begrijp ik goed."

Een woningsluiting is een zwaar middel, dat op het leven van de bewoners een grote impact heeft. De burgemeester heeft dan ook eerst naar andere oplossingen willen zoeken. In de straat werd cameratoezicht ingesteld, om zo de daders te ontmoedigen om nog eens een toe te slaan. Maar de daders lieten zich daar duidelijk niet door afschrikken, getuige de explosie die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond.

Zondag deed de politie onderzoek bij de getroffen woning.


En dus moet het maar zo. "Zo kan de rust in de wijk weer terugkeren", zegt burgemeester Schouten. "Voor de bewoners van het gesloten pand heb ik de noodzakelijke zorgmaatregelen getroffen."

Het is niet de eerste keer dat in Alkmaar woningen gesloten worden. Vorig jaar werd een woning aan de Lekstraat gesloten nadat daar een explosie was geweest. Ook een woning aan de Baansingel ging dicht, na een dodelijke schietpartij. Maar die sluiting werd ongedaan gemaakt door de rechter, nadat de bewoner bezwaar had gemaakt. Of de bewoners van het huis aan de Olieslagerstraat ook zulke stappen overwegen is niet bekend.
Pin It
Bekeken: 1694x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/