Sinds mei 2023 geldt een aslastbeperking van zeven ton voor verkeer op de N9 tussen de Huiswaarderweg (N245) en Bergen. Er waren betonscheuren in een duiker ontdekt en Rijkswaterstaat wilde erger voorkomen totdat er iets aan gedaan kon worden. Nu is het zo ver: aannemer De Jong Zuurmond B.V. is deze week gestart met de voorbereidingen. Het duurt wel nog tot mei tot de klus geklaard is.

Deze betonnen duiker stamt deels uit 1929. Dit deel heeft het dus bijna een eeuw lang volgehouden, maar aan alles komt een eind. Er waren scheuren in gekomen en uit berekeningen bleek dat de constructie niet meer aan de  veiligheidseisen voldeed. In afwachting van herstel of vervanging werd het stuk N9 verboden terrein voor zwaar verkeer. Dat gaat nu via de Helderseweg.

Het was nog een hele uitdaging om met een herstelplan te komen, dat minimale verkeersoverlast zou veroorzaken en kon worden uitgevoerd in de beperkte ruimte rond de duiker. Slimme breinen kwamen met het plan om een stalen duiker ín de bestaande duiker te plaatsen.

Voor de kerst zijn de werkterreinen alvast ingericht voor een vlotte start na de vakantie. De voorbereidingen bestaan onder andere uit het afdammen van het water en de legging van een werkvloer van zand. Daarna worden de duikerbuizen gereinigd, de oude duiker ingemeten, de stalen duiker geïnstalleerd en betonwerk uitgevoerd. Uiteindelijk gaan de dammen er weer uit.

De werkzaamheden nemen ongeveer drie maanden in beslag en zorgen voor minimale hinder voor het wegverkeer. Wel zijn er drie nachtelijke afsluitingen. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 906x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/