Er is te weinig ruimte voor de 37 zetels en de indeling zou ook wel wat beter kunnen. Dat vinden Dijk en Waardse raadsleden. Inmiddels is een werkgroep ingesteld om aan de slag te gaan. Voor wat meer inspiratie gaan de politici ook de gemeentegrenzen over: ze nemen een kijkje in tal van andere raadszalen.

"Je kent de opstelling. Daar zit de burgemeester", vertelt Joke van Ruitenbeek. "En Lokaal Dijk en Waard zit altijd zo schuin te kijken naar de insprekers." De fractievoorzitter van Senioren Dijk en Waard wijst om zich heen. Van Ruitenbeek zit in de werkgroep voor een nieuwe raadszaal. Want de huidige zaal is niet echt meer geschikt. "We willen het publiek er ook wat meer bij betrekken. En als het kan, dan zien we ook graag dat de burgemeester en wethouders niet zo ver van elkaar weg zitten." Er zijn dus veel wensen, maar daar blijft het bij. Vooralsnog. "Met commissie- en raadsleden gaan we op pad om te kijken wat mogelijk is. We laten ons graag inspireren."

Want ja, er is nogal wat mogelijk blijkt uit een rondgang van Streekstad Centraal. Zo zit de gemeenteraad van Dordrecht in een vierkant, vergadert Heiloo in een driehoek en staan de Hoornse zetels in een cirkel. "Wij gaan onder andere kijken in Purmerend. Daar is de raadszaal een aantal jaar geleden vernieuwd. Volgens mij gaan we ook wat verder weg, maar dat weet ik niet uit mijn hoofd."

De gemeenteraadsleden gaan dinsdag 23 januari na de benoeming van Ester Leibbrand - waarschijnlijk in beslotenheid - praten over de mogelijkheden van een nieuwe raadszaal. "Dan kunnen we ook als werkgroep te weten komen wat de raadsleden willen."
Pin It
Bekeken: 1115x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/