De voormalige daklozenopvang in Alkmaar wordt een tijdelijk thuis voor 30 spoedzoekers zonder urgentieverklaring. Eerder zou het gebouw aan de Jan de Heemstraat worden gesloopt, maar het krijgt een nieuw leven als 'Tijdelijk Thuis'. Eigenaar Woonwaard laat Het Heem vanaf het voorjaar verbouwen.

Op dit moment wordt de voormalige opvanglocatie Het Heem beheerd door Ad Hoc Beheer om leegstandsoverlast te voorkomen. Tijdens de verbouwing worden studio's en kleine appartementen ingericht, waaronder twee voor mensen met een beperking en een aantal voor een alleenstaande ouder met kinderen. De toekomstige bewoners kunnen er in principe maximaal twee jaar blijven en krijgen wanneer nodig hulp van dnoDoen, zoals schuldhulpverlening of zelfstandig leren wonen. Bij uitzondering kan die periode worden verlengd.

Er valt een groep mensen tussen de wal en het schip. Ze zijn dringend op zoek naar woonruimte, maar komen niet in aanmerking voor een urgentieverklaring. Denk aan een moeder met een kind, die door ernstige relatieproblemen niet langer bij haar (ex-) man kan verblijven en zelf geen inkomen heeft. Of iemand die vanuit de crisisopvang door moet stromen naar (meer) permanente huisvesting, en nog hulp nodig heeft op weg naar zelfstandigheid.

De verbouwing wordt uitgevoerd door HSB Bouw en start naar verwachting in maart of april.
Pin It
Bekeken: 980x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/