Koud was het niet echt, maar door de harde wind was het allesbehalve aangenaam op het strand van Egmond aan Zee. Toch kwamen er maandagmiddag zo'n 2.000 deelnemers op de traditionele Nieuwjaarsduik af. Het was gezellig druk op het strand en het enthousiasme spatte er vanaf. Maar ja uiteindelijk moest de dikke kleding toch uit voor de plons. "Ik moet me even nog mentaal voorbereiden!", zegt één van de deelnemers lachend. Na afloop kon iedereen opwarmen met een warme kop erwtensoep en feest in de horeca.

De organisatie van de 'Gezelligste Nieuwjaarsduik van Nederland' had dit jaar niets te klagen over de opkomst. "Ik denk dat we vorig jaar 1.200, 1.300 duikers hadden, dat was door hele slechte weersvoorspellingen. Ik denk dat we dit jaar tegen de 2.000 aan gaan komen", vertelt Tom Valkering tegen Streekstad Centraal. "Wat vandaag heel uitdagend was, was de wind. Er was een windkracht 5 voorspeld, maar vanmorgen bij aankomst bleek meteen dat ie echt nog wel even steviger stond. Ook op het strand hebben we ons aan moeten passen maar eh, toch nog gelukt, dus we zijn er klaar voor."

De Egmondse Nieuwjaarsduik is onderhand wel wat meer dan alleen een duik. Al twee uur van tevoren begint de live muziek om de stemming er alvast goed in te brengen. Een half uurtje voor het startsein begint de gezamenlijke warming up en om 14:00 uur is het zo ver: kleding uit en massaal in zwembroek, bikini of badpak de zee in.  Oh ja en natuurlijk met de muts op, die door de organisatie was uitgedeeld.

Na de duik komen de deelnemers enthousiast en goed wakker het water uit. Drie mannen gaan zelfs voor een tweede ronde. "En nu glühwein! Of nog een keer?". "Nog een keer!!", roepen ze gedrieën voordat ze wegrennen. Een oudere dame houdt het bij een enkele keer, maar ze is net zo enthousiast. "Het is zo'n ongelofelijke kick om te doen! Ik doe het voor het eerst, en ik ben 80!"

Wie meedeed aan de Nieuwjaarsduik hielp meteen een goed doel. De opbrengst gaat naar Stichting ALS.
Pin It
Bekeken: 1251x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/