De jaarwisseling is volgens de Veiligheidsregio "beheersbaar" verlopen in Noord-Holland Noord. Rustig was het echter niet. Hier en daar waren er branden of brandjes. Verder kregen hulpverleners te maken met een gaslek in een appartementencomplex, meerdere vuurwerkslachtoffers en vuurwerkoverlast. Er was één ernstig incident in Ursem, waarbij een grote groep jongeren vernielingen pleegden en zich tegen de politie keerden.

Een groep van 30 tot 40 jongeren in Ursem had met illegaal en vermoedelijk zelfgemaakt vuurwerk vernielingen aangericht bij een schoolgebouw. Ook richtten ze zich met hun vuurwerk tegen de politie. "De schade is groot. Zo zijn ramen van de kinderopvang kapot, door grote vuurballen die ontstonden", aldus  Politie Heerhugowaard. "Dit gedrag is absoluut ontoelaatbaar en wordt niet getolereerd. Door een grote inzet van politie en boa’s is ter plekke direct de identiteit van een flink aantal aanwezigen vastgelegd. Ouders van minderjarigen die bij dit incident betrokken waren zijn geïnformeerd en gewaarschuwd." (tekst gaat door onder de foto)

Veel schade aan schoolgebouw De Batter in Ursem door zwaar vuurwerk (foto: Politie Heerhugowaard)


De brandweer is totaal 74 keer uitgerukt. Dat is net iets minder dan tijdens de vorige jaarwisseling. De meeste meldingen kwamen tussen middernacht en 02:00 uur binnen bij de meldkamer, waarvan negen gerelateerd aan vuurwerk. Een beperkt aantal afvalbakken en containers waren doelwit. 's Avonds was er al brand geweest in een schuur in Andijk, vermoedelijk doordat de heg ernaast vlam vatte. Rond middernacht vloog een rieten dank van een bijgebouw in Den Helder in brand maar het hoofdgebouw, ook met rieten dak, werd gered. Later ging een boot in Kersenboogerd ten onder in Hoorn en moesten 20 appartementen in Grootebroek vanwege een gaslek worden ontruimd. In het Alkmaarse Park Oosterhout ging een scooter in vlammen op.

Ambulances zijn 186 keer ingezet, net iets meer dan een jaar geleden. Het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar kreeg twaalf patiënten met vuurwerkletsel aan ogen, handen en het gezicht. Iets voor 20:00 uur raakte iemand in Heerhugowaard ernstig gewond aan een hand.

Door het hoge water in het Markermeer hebben het waterschap en de brandweer in Hoorn op zondagochtend uit voorzorg zandzakken bij voordeuren en garageboxen gelegd. Rond 06:00 uur zijn bewoners op de hoogte gesteld van het overstromingsgevaar, zodat ze voorzorgsmaatregelen konden nemen. Rond 17:30 uur werden opnieuw 600 zandzakken neergelegd in verband met wateroverlast.
Pin It
Bekeken: 1751x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/