Gemeente Dijk en Waard en de Woonstichting Langedijk hebben het ontwerpbestemmingsplan gereed voor de bouw van 107 sociale huurappartementen aan de Gildestraat in Heerhugowaard. Het plan wordt ter inzage gelegd en de realisatie zal komend jaar worden voorbereid. Vanavond is er een inloopavond over het project.

Een half jaar geleden tekenden de gemeente en Woonstichting Langedijk een samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van rond 100 sociale huurwoningen aan de Gildestraat. Daar is op voortgeborduurd. Het nieuwe plan maakt woningbouw mogelijk op wat nu nog te boek staat als agrarische grond. Aannemer Van Wijnen gaat het project uitvoeren, er is in november subsidie vanuit de Startbouwimpuls verkregen en er wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid. De gemeente en de woonstichting hebben afgesproken om dit deel van het Stationskwartier te ontwikkelen als een urgentielocatie.

Het appartementengebouw krijg een gemeenschappelijke fietsenberging en een ontmoetingsruimte, en er komen voldoende parkeerplekken voor de toekomstige bewoners.

Het ontwerpbestemmingsplan volgt kort op de aanvullende afspraken voor huurwoningen die de gemeente maakte met Woonwaard en Woonstichting Langedijk, en ook de Huurdersbelangenvereniging Noord-Kennemerland en Huurdersraad Langedijk. Een belangrijk onderdeel daarvan is het zo snel mogelijk bouwen van betaalbare huurwoningen.


De Gildestraat ligt middenin De Scheg, nu ook wel het Vaanpark genoemd. Het gebied transformeert de komende jaren naar een groen woon-werkgebied. omgeving met groen. Aan de Gildestraat komen drie appartementenblokken met bij elkaar 343 woningen. Daarvan is 32 procent sociale huur en/of koop, 24 procent middeldure huur en/of koop en 44 procent is vrije sector, tot maximaal Nationale Hypotheek Garantie (NHG)-grens. Zie meer over de plannen op nieuwbouw-vaanpark.nl.

De gemeente werkt met ondernemers en ontwikkelaars aan een ontwikkelvisie voor woningbouw langs de Gildestraat. De uitgangspunten hiervoor staan in het eerder vastgestelde Masterplan Stationsgebied Dijk en Waard. In het Stationskwartier is ‘de Gildestraat’ en verbindende factor tussen de Westpoort en De Scheg in het Stationskwartier. De straat vormt ook een belangrijke onderdeel van de oost-westverbinding in het programmaplan Kanaalpark.


Pin It
Bekeken: 769x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/