Gemeente Dijk en Waard heeft met Woonwaard en Woonstichting Langedijk aanvullende prestatieafspraken gemaakt over de voorraad huurwoningen en leefbaarheid. Ook de Huurdersraad Langedijk en Huurdersbelangenvereniging Noord-Kennemerland tekenden hier donderdag voor. Het gaat om een uitvoeringsgerichte aanvulling op bestaande prestatieafspraken die tot en met komend jaar lopen.

De betrokken partijen willen de kwaliteit van wonen en leefbaarheid garanderen en verbeteren, en zorgen dat Dijk en Waard toegankelijk en aantrekkelijk blijft voor alle doelgroepen, maar vooral jongeren, middeninkomens en ouderen die mogelijk zorg behoeven. De gemeente: "De druk op de woningmarkt is enorm, zeker waar het gaat om betaalbare woningen. Ook ligt er nog een grote opgave in het verder verduurzamen van de woningvoorraad. De gemeente, huurdersorganisaties en corporaties streven naar een toekomstbestendig woongebied en willen daarin vanuit ieders verantwoordelijkheid duurzaam samenwerken."

De afspraken bieden prioriteit aan de bouw van nieuwe huurwoningen, woonlastenneutrale verduurzaming, inzet van energiecoaches, uitwerking en formalisering van de wijkaanpak en het aanwijzen van woonzorgcirkels. De zogenoemde jaarschijf biedt daarnaast aanvullende afspraken over circulair en klimaatadaptief bouwen, stimulering van doorstroming, een informatie-gestuurde aanpak van leefbaarheidsproblematiek en een uitvoeringsprogramma gebaseerd op de Woonzorgvisie.


In het kader van de Woningwet 2015 maken woningcorporaties jaarlijks prestatieafspraken met gemeenten die over een Woonvisie beschikken. In prestatieafspraken leggen de corporatie(s), gemeente en huurdersorganisatie(s) vast wat er door alle betrokkenen wordt bijgedragen aan de lokale volkshuisvestelijke doelstellingen in Dijk en Waard voor de komende jaren. Ze zijn in lijn met de landelijke volkshuisvestelijke agenda.

Alle afspraken zijn na te lezen in het document 'Prestatieafspraken 2021-2024 Gemeente Dijk en Waard, Woningcorporaties en Huurdersorganisaties, jaarschijf 2024', te vinden via dijkenwaard.nl.


Pin It
Bekeken: 588x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/