Zo'n 300 kerstmannen en -vrouwen hebben meegedaan aan de Santa Run Dijk en Waard. Het was zondag een gezellige boel op het Coolplein in Heerhugowaard, waar zoals voorheen de start en de finish waren. Na een warming up met muziek was het burgemeester Maarten Poorter die enthousiast de startschoten gaf voor de deelnemers aan de diverse afstanden. "Wat een feest! Dit is zó Heerhugowaards."

De eerste Santa Run werd in 2015 gehouden, maar mede door corona organiseerde Rotary Dijk en Waard zondag 'pas' de vijfde editie. Vanaf 13:30 uur stonden de kinderen centraal met een warming up en Santa Kidsruns voor twee leeftijdscategorieën. Daarna waren de straten voor de oudere kerstmannen en -vrouwen. Zij konden kiezen uit de Santa Wandeltocht van 5 km, en de loopafstanden 5 en 10 km. Iedereen mocht zijn of haar pak houden en kreeg bij de finish een medaille. Voor alle categorieën waren er prijzen.

"Geweldig hoe dit georganiseerd wordt door de rotary, en ook voor het goede doel, dus het is echt een topmiddag", zei burgemeester Poorter tegen Streekstad Centraal. Jim Tesselaar van de rotaryclub beaamt dat. "Het aantal deelnemers is bijna verdubbeld." Een mooie motivatie om alvast naar de Santa Run 2024 uit te kijken. Ze hebben er in ieder geval al wat kerstpakken voor liggen. "We hebben er 650 gekocht dus we weten nu al dat we het volgend jaar weer gaan organiseren."

Zoals ieder jaar gaat de opbrengst van de Santa Run naar goede doelen. Deze keer zijn dat de stichtingen EHBO Heerhugowaard en Rocking Up X-mas. Voor de EHBO-stichting worden nieuwe verbandkoffers en jassen geregeld. Rocking Up X-mas zorgt ervoor dat zo'n 100 gezinnen in Dijk en Waard, die een moeilijke periode doormaken en veelal afhankelijk zijn van de voedselbank, kunnen worden verrast met een kerstpakket. In het pakket zit een luxe 3-gangen diner voor vier personen, zodat ook zij een gezellige en smakelijke kerst kunnen vieren.
Pin It
Bekeken: 978x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/