De vrouwen van FC Marlène hebben een doel: naar het internationale toernooi in Spanje gaan. Maar daarvoor is geld nodig. De dames zijn acties gestart om richting het Spaanse land te kunnen reizen.

Want het verblijf wordt dan wel betaald, maar de vlucht daarnaartoe niet. "Er is in totaal 9.000 euro nodig. We hebben nu ongeveer 6.000 à 7.000 euro en zijn ook in gesprek met de gemeente", vertelt vicevoorzitter Bob Kool van de Heerhugowaardse zaalvoetbalclub. De ploeg van trainer Mo Bouchibti speelt tijdens het UEFA European Women's Futsal Championship. Een mooie kans, maar ook een behoorlijke uitdaging, benadrukt Kool. De Heerhugowaardse zaalvoetbalsters zitten in een poule met verschillende landskampioenen. Het Spaanse Burela FS, Italiaanse Bitonto C5 en Portugese SL Benfica. "De drie tegenstanders zijn ware grootmachten", legt de vicevoorzitter uit. Want de zaalvoetbalsport is daar veel verder ontwikkeld.  "De speelsters zijn veelal full-prof. Ze trainen vier tot vijf keer per week en de wedstrijden worden veelal live uitgezonden op de landelijke televisie."

Oftewel uitdaging op uitdaging. De internationale wedstrijden van FC Marlène staan gepland van 19 tot en met 22 december. Maandag wordt een diner gehouden om geld op te halen. "Inmiddels zijn er al meer dan veertig aanmeldingen, maar heel veel mensen hebben al gezegd dat ze komen en zijn nog niet aangemeld. Ik hoop dat er zo'n honderd mensen komen. En als het nodig is dan breiden we het uit met meer tafels."
Pin It
Bekeken: 718x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/