Dankbaarheid, dat is wat deze dagen overheerst bij Sonja Stathi- Worst. Met verschillende acties wil ze het aankomende jaar 50.000 euro ophalen voor de behandeling van ALS en PLS. Voor de Heerhugowaardse werd vorige week een concert georganiseerd. Onder het motto 'Samen voor Sonja' traden tal van artiesten op. Het zorgde voor een bedrag van 3.400 euro, wat de teller nu op 8.413 euro zet.

"Ik vond het zo mooi", vertelt Sonja. "Ze hebben het goed gedaan." De 46-jarige Heerhugowaardse is geboren met een hersenbeschadiging. Naar verloop van tijd kwamen daar meer klachten bij en in 2021 werd de diagnose PLS gesteld. Een progressieve spierziekte. Het verloop gaat minder snel dan de dodelijke spierziekte ALS. De gemiddelde levensverwachting bij PLS varieert van enkele jaren tot zelfs normaal. Ook het verloop van de ziekte varieert. "Mensen die nu ziek worden moeten de kans hebben om beter te worden. Voor mij zal het waarschijnlijk te laat komen, maar het is superbelangrijk dat mensen de hoop kunnen houden", vindt Sonja. (Tekst gaat verder onder de foto)

Met de verschillende acties hoopt Sonja dat mensen genezen kunnen worden van ALS en PLS.


En dus worden tal van activiteiten georganiseerd uit naam van Sonja. Het concert is de start van een jaar vol acties. Van bingo's tot vrienden die meedoen aan de City Swim in Amsterdam. Er gaat van alles gebeuren om 50.000 euro op te halen. "De teller staat nu al op 8.413 euro. Daar zijn we heel blij mee." Toch is het voor Sonja ook niet allemaal makkelijk. "Ik neem nu wel even mijn rust. Ik heb er zo van genoten, maar het is wel heel zwaar. Ik kan wel zeggen dat ik terugkijk op een hele mooie dag."

Inmiddels is online te zien dat al 8.702 euro is opgehaald. Voor meer informatie zie de website als.nl of Facebookpagina Samen Met Sonja.
Pin It
Bekeken: 795x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/