Bij wijkcentrum De Zon in de 'duurzaamste wijk van Heerhugowaard' hebben ze voor de komende periode flinke uitdagingen. De zonnepanelen die tijdens de bouw van het pand in de Stad van de Zon geplaatst zijn moeten worden vervangen. Sterker nog, de oude panelen zijn al van het dak gehaald omdat die zijn afgekeurd. Maar geld voor nieuwe is er niet en de energierekening wordt alleen maar hoger.

"Op jaarbasis verbruiken we een hoop energie, zo’n 60.000 kilowatt. Met het opwekken van eigen energie zijn we minder gevoelig voor externe omstandigheden en hebben we minder last van marktwerking", laat voorzitter Dick de Jong mediapartner NH Nieuws weten. "We hebben jarenlang zonnepanelen gehad, maar inmiddels is het pand ruim 15 jaar oud en ook de panelen bleken niet meer aan de kwaliteitseisen te voldoen. Die zijn weggehaald nadat ze werden afgekeurd."

Het vervangen van de panelen zou ongeveer 20.000 euro kosten. "Dat geld hebben we gewoonweg niet, dus doen we een beroep op duurzaamheidsprojecten. Uit fondsen van de Provincie of de Rabobank bijvoorbeeld. Ook hebben we steun gevraagd aan kerkengemeenschap Hart voor Heerhugowaard." De gemeente is niet de verhuurder van de ruimte, dus vanuit die hoek is volgens De Jong weinig hulp te verwachten.
Pin It
Bekeken: 893x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/