Het is, tot ontsteltenis van veel ouders, voorlopig over en uit voor Zwembad Duikerdel in Dijk en Waard. Veel kinderen krijgen daar zwemles maar het bad sluit per direct de deuren. Beheerder Social Leisure heeft faillissement aangevraagd. Dit gebeurde volgens een eigen persbericht nadat de directie er financieel niet uit kon komen met de gemeente. De stichting beheert naast het zwembad ook meerdere sporthallen en een theater in de gemeente. Het is niet bekend wat de directe gevolgen voor deze voorzieningen zijn.

Social Leisure is via Langedijk actief niet alleen verantwoordelijk voor het binnen- en buitenzwembad van Duikerdel, ook zeven sportzalen en een theater worden door deze partij beheerd. Daarnaast organiseert Langedijk actief sportactiviteiten. Gemeente Dijk en Waard wil dat dit in de toekomst wordt overgenomen door Dijk en Waard Sport B.V. Dit is helaas niet gelukt. Wat dit faillissement betekent voor de andere sportzalen en alle bijbehorende werknemers is nog niet duidelijk.

Welk effect het faillissement heeft op de zwemlessen in het zwembad, moet ook nog blijken. Op de facebook-pagina van het zwembad reageren enkele ouders al ongerust. "Ik vraag me wel af waar mijn kind en nog een heleboel andere kinderen hun zwemdiploma gaan halen?", schrijft Gertjan Stet. "Wij hebben net 15 november 710 euro overgemaakt voor drie zwemlessen." Het is ook opvallend dat het zwembad in juli 2022 voor een flink bedrag is opgeknapt. Of dit te maken heeft met het faillissement, is niet duidelijk. De directie was zaterdag niet bereikbaar voor een reactie meldt mediapartner NH Nieuws. (foto: Duikerdel)


Via Leisure Exploitatie B.V. exploiteert Stichting Social Leisure verschillende exploitaties: Schagen actief, Langedijk actief en Heiloo actief. Stichting Social Leisure, Leisure Exploitatie B.V. en Langedijk actief vallen onder de faillissementsaanvraag. Wat dit betekent voor Schagen actief en Heiloo actief is niet bekend. Wel heeft Stichting Social Leisure besloten het zwembad Duikerdel in de gemeente Langedijk direct te sluiten. Er is een curator aangesteld die het faillissement gaat afhandelen.


Pin It
Bekeken: 2147x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/