De vergaderzaal van de Alkmaarse gemeenteraad werd woensdag even overgenomen door scholieren die hun woordje wel klaar hadden. Het jaarlijkse scholierendebat liet goed zien hoezeer debat leeft op vier Alkmaarse middelbare scholen. Een driekoppige jury koos na uitvoerig beraad een winnaar uit de aanwezige debaters en daarbij viel PCC Alkmaar in de prijzen.

Het debat werd woensdag live uitgezonden door Streekstad Centraal en is terug te kijken op ons YouTube-kanaal. Volgens debatleider Jelle Daalderop keken er maar liefst 1,1 miljoen mensen mee tijdens de uitzendingen, maar dat was mogelijk een beetje naar boven afgerond. Toch mochten de scholieren zich zeker in grote belangstelling verheugen en weerklonk er geregeld applaus in de raadszaal.

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen nam een kijkje bij het debat en sprak de aanwezige leerlingen toe. Daarbij blikte hij terug op zijn eigen politieke carrière, die begin in de gemeente Zijpe, nu onderdeel van Schagen. Daar zat hij in een raad met elf leden, wat aan debatten natuurlijk een andere dynamiek gaf. Het scholierendebat was juist heel dynamisch, merkte de wethouder op: "De snelheid van het debatteren, die bij deze tijd past, hebben jullie helemaal in je zitten. Dat is mooi om te zien."

Het niveau was hoog, oordeelde ook de jury, die uiteindelijk geen grote verschillen tussen de teams noteerde. Het Stedelijk Dalton College en hat Jan Arentsz kwamen uit op een gedeelde derde plaats, het Murmellius Gymnasium werd tweede en de eerste prijs ging naar PCC Alkmaar. PCC-leerling Friso Zigterman mocht zich de beste debater van de dag noemen.
Pin It
Bekeken: 1029x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/