Goed nieuws voor de feestdagen, en ook voor de periode erna: het bekende pontje over het Noordhollandsch Kanaal, dat de binnenstad van Alkmaar verbindt met het 'Rooie Dorp' gaat ook op zondagen varen. Nu vaart het veer alleen op koopzondagen, maar dat is een regeling uit de tijd dat Alkmaar ook echt maar één koopzondag in de maand had. Tegenwoordig kan er iedere zondag gewinkeld worden in de kaasstad.

"Dit is goed voor bewoners, goed voor ondernemers, goed voor bezoekers", zegt wethouder Christiaan Peetoom over de aankondiging. '"Een goed-nieuws-show dit", voegt hij daar nog relativerend aan toe. Dat het pontje vaker zou gaan varen was al afgesproken in het coalitieakkoord dat het college van Alkmaar eerder dit jaar bereikte. Nu wordt de daad dus bij het woord gevoegd en gaat het pontje iedere zondag varen, tussen 12:00 en 17:30. Ook op feestdagen zal dit het geval zijn.

"Er komt in juli volgend jaar een nieuwe concessie", vertelt wethouder Peetoom er nog over. Dat moet een meerjarige concessie worden, Europees aanbesteed. De regeling die nu is afgesproken is er dus ter overbrugging, al dekt dat woord in deze context de lading natuurlijk niet helemaal. Het veerpontje vaart tot eind juni onder de oude concessie, maar daar komt dan dus deze zondagsdienstregeling bij. Daar is 12.000 euro mee gemoeid, laat de wethouder weten.

Het pontje is geliefd. Of het echt tijd scheelt om het pontje te nemen in plaats van de Friesebrug, dat maakt voor veel reizigers niet eens uit. Het overtochtje is een mooi moment. En de mooiste momenten blijven gratis, want dat is zo afgesproken. "Nou ja", nuanceert wethouder Peetoom. "Niets is gratis. Maar mensen hoeven er inderdaad niet zelf voor te betalen." Want dat heeft de gemeente Alkmaar voor ze gedaan.
Pin It
Bekeken: 1033x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/