Aan de Baansingel in Alkmaar is woensdag een jongeman "onder verdachte omstandigheden" overleden. Dat meldt de politie over het incident waar het 's avonds grootschalig voor uitrukte. Het slachtoffer is een 18-jarige man uit Waadhoeke, Friesland, en er is een 58-jarige Alkmaarder aangehouden. Of het om een schietincident gaat - buurtbewoners dachten schoten te hebben gehoord - laat de politie in het midden.

De politie kreeg woensdag rond 17:15 uur melding van een conflict tussen meerdere mensen aan de Baansingel. Hierbij zouden ook mogelijk schoten zijn gehoord. Na onderzoek van de afdeling Forensische Opsporing en buurtonderzoek van de politie, werd het slachtoffer in een achtertuin gevonden. Opmerkelijk genoeg sneuvelde een raam van de hoekwoning bij de Spieghelstraat tijdens het conflict, en lag de Waadhoeker in de tuin van de woning ernaast.

"Omdat het slachtoffer onder verdachte omstandigheden is aangetroffen is direct een Team Grootschalig Onderzoek opgestart", licht politiewoordvoerder Jan Martijn Stout toe. "Er is later op de avond een 58-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Deze persoon zit nog vast en zijn betrokkenheid wordt onderzocht." Donderdagochtend was de hoek Baansingel - Spieghelstraat nog steeds afgezet en stond het mobiele commandocentrum er ook nog.

De recherche roept mensen die meer over het incident denken te weten, of die camerabeelden hebben, om contact op te nemen via de gratis Opsporingstiplijn: 0800-6070. Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het zaaknummer is 2023251331.

De politie is ervan op de hoogte dat er beelden circuleren van de overleden man en roept iedereen op deze, uit respect voor de nabestaanden, niet online te verspreiden.
Pin It
Bekeken: 2860x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/