Hij is schrijver, televisiepersoonlijkheid, maar bovenal historicus. Maarten van Rossem sprak onder het motto van 450 jaar Alkmaar Ontzet in De Alckenaer. De zaal zat goed vol. De boodschap: ook na het jubileumjaar moeten we aandacht hebben voor de vier V's. Verdraagzaamheid, verscheidenheid, vrijheid en verbinding - het is van alle tijd.

"Het zijn allemaal V's waar je je altijd zorgen over moet maken", vertelt Van Rossem in gesprek met onze verslaggever. "Laten we zeggen verdraagzaamheid. Die is bepaald niet toegenomen de afgelopen decennia." De historicus is langzamerhand een bekende Nederlander geworden. Van Rossem is te zien in tal van programma's waaronder De Slimste Mens en de verschillende talkshows. Ook geeft hij zijn ongezouten mening in 'Maarten van Rossem - De Podcast' en magazine Maarten! In Alkmaar wil de historicus vooral de noodzaak van de vier V's benadrukken, maar: "Ondanks alles is Nederland in principe een betrekkelijk fatsoenlijk land waar het er redelijk democratisch aan toegaat. Dus we moeten ook niet de suggestie wekken dat we in Nederland aan de rand van de afgrond staat. Dat geloof ik helemaal niet."

Het publiek luistert geruisloos naar het relaas van de krasse tachtiger. Een toeschouwer vindt het een interessante avond, maar moet het allemaal wel nog even overdenken: "Je gaat je heel erg ontwikkelen." Een vrouw prijst voor onze camera de nuancerende houding van de historicus: "Ik vind Maarten van Rossem altijd erg geruststellend. Je denkt altijd: oké, oké, er is al heel veel gebeurd. Het komt allemaal wel goed."
Pin It
Bekeken: 1065x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/