Twee weken geleden werd Alarmfase 2 ingesteld door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, zodat de bestrijding van de wateroverlast door het crisisteam centraal kon worden gecoördineerd. Woensdag is de regie terug gegaan naar de diverse taakafdelingen, omdat het waterpeil in de diverse boezems alweer meerdere dagen normaal is. Ook zijn de negen noodpompen, die alleen nog stand-by stonden, weer opgeborgen.

"We hebben te maken met een nat najaar en zelfs de natste oktobermaand sinds 1906", licht HHNK toe. "Ook in november is meer dan het dubbele gevallen van wat er normaal valt. Al deze neerslag zorgt ervoor dat we na storm Ciarán met man en macht werkten om de situatie weer beheersbaar te krijgen. Dat is gelukt. Op sommige plekken is in een maand tijd zelf 350 mm water gevallen"

"Afgelopen dagen verliepen relatief droog. Daarmee is er veel tijd gewonnen op de voorspelde neerslag", aldus het waterschap. "De komende dagen blijft het wisselvallig, maar deze neerslag zorgt naar alle waarschijnlijkheid niet voor problemen. Door de verzadiging van het land stroomt er vertraagd nog altijd water de sloot in. In combinatie met de voorspelde neerslag blijven de poldergemalen de komende periode volop draaien om het water op peil te houden en overlast te voorkomen."

"We blijven de situatie monitoren. Mocht er een overlastsituatie (dreigen) te ontstaan dan grijpen we in. Ook monitoren we onze dijken op natte plekken", besluit het waterschap. (foto: HHNK)
Pin It
Bekeken: 1023x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/