Het zijn spannende tijden voor Bibliotheek Heiloo. De verbouwingswerkzaamheden zijn bijna klaar. Vanaf 25 november tot 5 december gaat de vestiging dicht. De bieb verhuist van tijdelijke locatie De Strandwal weer naar de Westerweg.

De bibliotheekvestiging is opgefrist, heringedeeld en heringericht. Het doel van de bieb is om een centrale ontmoetingsplek voor jong en oud te worden, we spraken eerder met medewerker Chris Rode van Bibliotheek Kennemerwaard. Want waar de bieb vroeger vooral bedoeld was voor het uitlenen van boeken, is de moderne bibliotheek veel meer een ontmoetingsplek. "Tegenwoordig draait de bibliotheek niet alleen meer om lezen, maar staan we ook heel erg in dienst zijn van de maatschappij." Rode noemt verschillende initiatieven op: "Denk bijvoorbeeld aan het Taalcafé waarbij mensen Nederlands kunnen leren en het Formulierenpunt. Daarbij helpen vrijwilligers bij het begrijpen en invullen van aanvragen en ontheffingen."

Hoewel de bibliotheek aan de Westerweg officieel op 5 december weer opengaat, betekent dat niet het einde van de verbouwing. "Hier en daar zullen nog enkele werkzaamheden plaatsvinden", schrijft de bibliotheek in een bericht. "Het leescafé wordt later in gebruik genomen."
Pin It
Bekeken: 469x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/