Een brief met slecht nieuws. Die viel vorige week op de mat bij de 32 Oekraïense vluchtelingen aan de Loodpolderweg in Alkmaar. In de brief stond de aankondiging dat zij moeten vertrekken van het terrein waar ze al ruim een jaar wonen. De overeenkomst om de grond als opvanglocatie te gebruiken wordt namelijk niet verlengd.

Toen de oorlog uitbrak in Oekraïne moest de gemeente Alkmaar snel op zoek naar tijdelijke opvanglocaties voor de vluchtelingen. Eén van die locaties lag aan de Loodpolderweg, pal naast voetbalclub Flamingo's 64.  Dit terrein is van een particulier, die het als opvanglocatie aanbood aan de gemeente. Vorig jaar werden er twaalf chalets geplaatst voor Oekraïense vluchtelingen. (tekst gaat door onder de foto)

De toegang tot het terrein, waar ook Flamingo's 64 voetbalt. (foto: Streekstad Centraal)


Deze tweedehands chalets waren eerder al in het nieuws vanwege problemen met de brandveiligheid. Dat bleek uit onderzoek van Streekstad Centraal en mediapartner NH. De gemeente loste dit uiteindelijk op met twee brandwerende scheidingswanden. Inmiddels wonen de Oekraïners al 14 maanden op 't Lood, maar moeten ze daar nu noodgedwongen vertrekken.

De Oekraïners moeten vertrekken omdat de gebruikersovereenkomst voor de grond niet wordt verlengd. Volgens de gemeente eindigt de overeenkomst na een jaar automatisch. Maar het is vooralsnog niet duidelijk waarom deze niet verlengd wordt. Op vragen daarover luidt het antwoord van de gemeente "vanwege de beëindiging van de gebruikersovereenkomst voor deze locatie". (tekst gaat door onder de foto)

Aan de bewoning op het terrein komt een einde. (foto: Streekstad Centraal)


Op 3 november werden de vluchtelingen per brief geïnformeerd dat ze moesten verhuizen. Daarnaast was er op 8 november een informatiebijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst kregen ze te horen dat ze hulp en begeleiding krijgen bij de verhuizing. Ook zijn ze verzekerd van nieuwe woonruimte, die is 'al geregeld', zegt de gemeente, zonder te specificeren waar die dan precies is. Wel meldt de gemeente dat de capaciteit in de opvanglocatie aan de James Wattstraat zal worden uitgebreid, zodat er plek komt voor elf mensen extra.
Pin It
Bekeken: 1041x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/