Drie deelnemers, twee medailles en een vijfde plaats. Dat was de oogst van de Alkmaarse stichting Topsport Tom van der Kolk tijdens het NK Judo voor senioren (21+) in Almere. Afgelopen weekend verraste de nog zeer jonge Lara Stofberg iedereen door brons te winnen en Yannick van der Kolk werd ondanks trainingsgebrek eveneens derde. Al eindigde Tristan Vreeling niet op het podium, ook hij deed het prima. De dojo in de Alkmaarse wijk Daalmeer spreekt van "knallende successen."

De pas 17 jaar oude Lara testte haar talent tussen de dames in de categorie onder 48 kg. En met succes.  Met een mooie schouderworp (morote seoi-nage) verraste ze de ervaren Robin Hoekstra in de kwartfinale. Daarin bleek Maira Medema een tandje te sterk, maar goed, die werd uiteindelijk Nederlands kampioen. In de strijd om het brons moest Lara de regie laten aan Megan Warners, maar ze wist die af te pakken en won alsnog. (tekst gaat verder onder foto)

Lara Stofberg (links) samen met trainingsmaatje Fleur Sinnema bij een Europees jeugdtoernooi in februari (foto: Topsport Tom van der Kolk)


Yannick van der Kolk (25) was titelverdediger in de klasse -81 kg, maar door zijn recente oversteek naar Duitsland voor zijn Duitse judovriendin Alina Bohm is hij flink op trainingsachterstand gekomen. Het offer werkte voor Bohm, die werd een week geleden opnieuw Europees kampioen, maar Yannick (rechts op de foto) mist vorm. Zijn vastberadenheid bracht hem toch nog ver.

"Een adembenemende confrontatie", noemt de stichting de kwartfinale van Yannick en Coen van Winden. De Alkmaarder stond een tijd achter, maar vlak voor de tijd verliep voerde hij een perfecte worp uit. Ook Yannick verloor zijn halve finale, maar herpakte zich. Wat volgde was een (zenuw-) slopende partij tegen Joshua de Lange, die na vijf minuten nog niet was beslist. In de vijf extra minuten voor de golden score kon Yannick toeslaan en met een beentechniek (o-uchi-gari) smeet hij De Lange op de rug.

Tristan Vreeling (-66 kg) is met zijn 18 jaar ook nog een jonkie en dat hij mocht meedoen aan het NK was al bewonderenswaardig. Hij had een "hapering" in zijn eerste partij, maar dan is brons nog haalbaar via de herkansingsroute. Zo ver kwam het net niet, maar hij mag tevreden zijn met zijn vijfde plek. Zijn trainers zijn dat in ieder geval wel: "Een veelbelovende prestatie voor dit opkomende talent." (foto: Topsport Tom van der Kolk)
Pin It
Bekeken: 1061x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/