Een regenboogvlag kapot, een Bijbeltekst op een bord: Kindcentrum Mozaïek in Broek op Langedijk werd donderdag het doelwit van vandalen. En dat precies in de 'Week van Respect', waarin de school stilstaat bij veilig 'kunnen zijn wie je bent'. De directeur van de basisschool is 'geschokt, ontsteld, boos en intens verdrietig'.

Dat meldt mediapartner NH. "Vanmorgen bij aankomst op ons Kindcentrum troffen wij een bord met een Bijbeltekst aan de overkant van ons Kindcentrum én onze regenboogvlag vernield aan, met een gedeelte van de vlag om één van de kinderen van het oude logo gebonden", schrijft Helene de Vries, directeur van de school in Broek op Langedijk, in een post op LinkedIn.

De school is niet van plan om de viering van de Week van Respect hiermee tot een einde te laten komen: er komt hoe dan ook een nieuwe regenboogvlag aan de gevel te hangen. "We hebben een nieuwe vlag besteld en zullen onze ‘Week van Respect’ voortzetten, met respect voor diversiteit", aldus De Vries. "Juist vanuit onze identiteit willen wij diversiteit respecteren en omarmen. Wij zijn geschokt dat vanuit de beleving van de religie zo respectloos en destructief gehandeld is."

Hoewel een tweede vlag al besteld is, is burgemeester Maarten Poorter van Dijk en Waard waarschijnlijk sneller: hij komt vrijdag nog samen met een wethouder een nieuwe vlag overhandigen.
Pin It
Bekeken: 1011x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/