Inbreiden, niet uitbreiden: dat was in Nederland de norm als het om nieuwe woningen ging. Volgens dat beleid is er binnen de bebouwde kom is nog genoeg ruimte voor groei, het landelijk gebied mag niet ten prooi vallen aan woningbouw. Maar recent zetten het Rijk en de Provincie de deur dan toch op een kier: er mag best een 'straatje bij'. Na Alkmaar pakt ook Castricum nu de handschoen op.

De duingemeente wil onderzoeken of nieuwe woningbouw in het buitengebied inderdaad mogelijk is. De raad ziet wel hobbels op de weg, maar is positief. Castricum moet flink bijbouwen in alle prijsklassen en is nou eenmaal door open gebieden omringd, dus kans genoeg om een wat grotere jas in. Tegelijk is veel van dat buitengebied op de één of andere manier beschermd, bijvoorbeeld als Bijzonder Provinciaals Landschap. Hoe de woningbouw aan de randen van Castricum er uit gaat zien is voorlopig dus nog onduidelijk.

De raad van Castricum wil er in ieder geval geen groen voor inleveren, werd duidelijk: voor iedere boom die er in Castricum nog gekapt wordt, moeten er zeker twee terugkomen, besloot de raad. De 'straatjes' dat erbij moeten komen worden dus naar alle waarschijnlijkheid lommerrijke lanen. (foto: Castricum.nl)
Pin It
Bekeken: 478x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/