Vanaf woensdag 1 november heeft Kwalitaria Oudorp een andere eigenaar. De eetgelegenheid valt nu nog onder hetzelfde bedrijf als Albert Heijn Oudorp, Gall&Gall, Bruna en Etos, maar dat gaat veranderen. De nieuwe eigenaar is geen onbekende, want Mark Vester is nu al de eigenaar van de Kwalitaria aan de Vondelstraat. "Ik ga hier iets heel moois van maken."

Robin de Goede van AH Oudorp stak zijn nek uit met de Kwalitaria-vestiging in het straatje waar ook zijn Albert Heijn aan gevestigd is. Toen zijn Kwalitaria opende was dat namelijk 'de grootste Kwalitaria ooit'. En een geduchte concurrent voor de al bestaande Kwalitaria van Vester in de Vondelstraat: "Maar dat is alleen maar goed. Robin was ook heel actief, hij stak er veel tijd in", herinnert Vester zich. Maar De Goede wil zich toch liever beperken tot retail. "Horeca is toch echt wel een ander vak." Een deel van het personeel blijft voor De Goede werken, bijvoorbeeld in de naastgelegen Bruna, andere stappen over naar de nieuwe eigenaar.

De grootste Kwalitaria van Nederland is de Oudorpse vestiging niet meer. De ruimte was eigenlijk net te groot, was na enkele jaren de ervaring van De Goede en zijn team. Tegelijk zorgde het pakketpunt in de winkel voor extra drukte. Door een deel van de Kwalitaria op te offeren voor een filiaal van Bruna, met balie voor pakketjes, kon De Goede meerdere vliegen in één klap slaan. "Maar nu ga ik dus van vijf naar vier bedrijven. We gaan ons richten op de Bruna, op Etos, op Gall&Gall." En op de Albert Heijn natuurlijk, die goed te zien is vanuit de Kwalitaria Oudorp. (tekst gaat door onder de foto)

Mark Vester, Robin de Goede en de nieuwe bedrijfsleider Perdani Lubbert voor de 'frietmobiel'. (foto: Streekstad Centraal)


Niet de grootste meer, maar nog steeds groot. De extra ruimte in Oudorp maakt het voor Vester en zijn bedrijfsleider Perdani Lubbert mogelijk om in Oudorp wat extra's te doen. "Ik denk bijvoorbeeld aan een stamppotavond. Een pannenkoekenmiddag voor kinderen", vertelt Vester enthousiast. "Dat opa's en oma's hier met hun kleinkinderen kunnen zitten, dat is ook zo goed voor de buurt." Het zijn leuke ideeën, toch gaat het bij De Goede nu niet alsnóg weer kriebelen: "Nee, ik ben blij met de keuze die we hebben gemaakt. En ik sluit niet uit dat ik hier straks een hapje kom eten", lacht hij.

Het is een regenachtige dag, toch is er ook buiten wat te zien: het bijzondere bezorgautootje van Vester. "Mijn vrouw had de auto, dus zijn Perdani en ik hiermee gekomen", zegt Vester lachend. "Ik dacht wel, dat is leuk voor de foto." Bezorgen blijft Vester dus zeker doen nu hij zijn tweede restaurant heeft. "Voor de bezorging is dit veel makkelijker, we hebben nu een zaak aan déze kant van het kanaal. Dat scheelt omrijden."

De Kwalitaria aan de Vondelstraat blijft dus zeker bestaan, maar Vester ziet wel de voordelen van het ruimere gebouw in Oudorp. De keuken in de Vondelstraat is krap, vertelt Vester. "Daar kan nét niks." Dat beaamt De Goede, die het restaurant van Vester ook wel kent: "Het is lekker vol daar." Ook de ligging tussen de huizen en tegenover de drukke supermarkt maken deze vestiging interessant. "Met 11 november geven we friet aan de kinderen. De feestdagen komen er ook aan..." Oliebollen, dat lijkt Vester ook wel wat: een kraam op het terras en bakken maar. "Al weet ik niet of dat dit jaar al lukt. Ik heb honderd-en-een ideeën, we gaan ze gewoon één voor één uittesten hier."
Pin It
Bekeken: 3542x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/