Een hamerstuk was het, met maar één partij die tegenstemde: het voornemen om aan de Berckheidelaan in Heerhugowaard-Noord appartementen te bouwen van vier hoog. Afwijken van het bestemmingsplan, daar had een meerderheid van de raad 'geen bedenkingen' bij. En dat terwijl er in de buurt het nodige verzet is tegen het plan.

Streekstad Centraal berichtte al eerder over de discussies die er in de Dijk en Waardse gemeenteraad werden gevoerd over dit kleine, maar omstreden woningbouwproject. Op het grasveld naast de Aldi moet een appartementencomplex van vier bouwlagen komen, met daarin 29 woningen voor sociale huur. De buurt vindt 12 meter te hoog en is ook kritisch over het gegeven dat het om sociale huurwoningen gaat. En het grasveldje zelf zal ook gemist worden, was te lezen in het bezwaar dat buurtbewoners maakten.

De gemeenteraad van Dijk en Waard heeft van dat bezwaar zeker kennis genomen, maar blijft erbij dat de sociale woningen nodig zijn nu er zo'n tekort aan huizen is. Dat er van het bestemmingsplan, dat van drie bouwlagen uitgaat, af wordt geweken, dat ziet de raad ook, maar die heeft daar dus 'geen bedenkingen' bij. Alleen BVNL stemde tegen en daarmee was er een meerderheid vóór. Met een korte tik van de hamer bevestigde burgemeester Maarten Poorter de beslissing van de raad.
Pin It
Bekeken: 612x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/