De Nationale Klimaatweek (NKW) is dit jaar van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november. Ook in Dijk en Waard zijn er die week inspirerende activiteiten, georganiseerd door klimaatburgemeesters Petra van Kleef en Iris van Asselt. "Het hele jaar door inspireren wij mensen met een duurzame manier van leven. De Klimaatweek is een mooi moment om daar extra aandacht voor te vragen."

"Een paar jaar geleden besloot ik dat ik niet langer lijdzaam toe wilde kijken hoe we onze mooie wereld naar de vernieling helpen", vertelt Petra over haar motivatie. "Sinds 2018 maak ik met mijn gezin grote en kleine stappen met een 'zero waste lifestyle'. We focussen op grote winstpakkers als zoveel mogelijk plantaardig eten, niet meer vliegen, minder spullen kopen, onze auto wegdoen en minder (plastic) afval genereren. We kijken continu hoe we op alle vlakken van ons leven verder kunnen verduurzamen. Ik wil mensen op een positieve manier inspireren om ook zelf in actie te komen voor ons klimaat en de wereld. Dit doe ik met vanuit mijn Groene Helden Academie met blogs, lezingen en mijn online cursus."

Iris gooide ook het roer om. "Als duurzaam interieur ontwerper bij mijn eigen Studio Duurzaam Wonen inspireer ik mensen graag met bewuste keuzes voor hun interieur om duurzaam te wonen. Nadat ik met mijn gezin van Amsterdam naar Tokio ben gereden in ons eigen omgebouwde camperbusje werd ik mij nog bewuster van hoe ik wil wonen en leven. Samen met mijn vriend, met wie ik al meer dan 21 jaar samen ben, besluiten we om ons leven anders in te richten. We bouwen een duurzaam en circulair thuis in eco-community Liberterra in Koedijk. Hier geef ik rondleidingen en lezingen om mensen te inspireren met duurzame keuzes rondom wonen."

Naast hun reguliere duurzame activiteiten zullen Iris en Petra medebewoners tijdens de NKW extra inspireren. Woensdag 1 november geven ze een workshop Moodboard maken en geven ze vijf tips voor een duurzaam interieur. De workshop duurt van 19:30 tot 21:30 uur en is bij LiberTerra.

Op 3 en 5 november houden Petra en Iris de lezing 'Verborgen Impact'. "Wist jij dat 80 procent van de impact van onze levensstijl verborgen is? Gelukkig heb je veel slagkracht. Bezoekers krijgen handvatten om effectief en in grote stappen te verduurzamen. De eerste lezing is van 18:30 tot 19:30 uur in Waardse bibliotheek en de tweede van 13:00 tot 16:00 uur bij LiberTerra.

Op 4 november laten Petra en Iris zien wat ze zelf in huis doen en hebben voor een duurzaam leven. Petra woont in Heerhugowaard en Iris op LiberTerra Geestmerambacht. Ze houden open huis van 10:00 tot 12:30 uur en Petra ook nog eens van 13:30 tot 16:00 uur.

Meer informatie en opgeven via studioduurzaamwonen.nl/nieuws.
Pin It
Bekeken: 590x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/