Het lijkt afgelopen met de zware explosies bij huizen en bedrijfspanden in Alkmaar, sinds de aanhouding van een 16-jarige verdachte uit Zaanstad. Hij wordt verdacht van de aanslag op een bedrijfspand aan de Zijperstraat. Omdat er een grootschalig politieonderzoek loopt, wil woordvoerder Ilse Heemskerk nog niet vertellen of hij in verband wordt gebracht met eerdere ontploffingen.

Vorige week donderdag klonk een harde knal in Zijperstraat. Passanten zagen daarna iemand wegrennen en zijn achter de mogelijke dader aan gegaan. Ze wisten hem op de Kwakelkade te pakken te krijgen. Daarna is de jonge Zaandammer aan de ingeschakelde politie overgedragen. Hij zit in ieder geval nog tot 18 oktober in voorlopige hechtenis. Dan beslist de rechtbank of hij nog langer vast moet blijven zitten voor onderzoek.

De aanslag in de Zijperstraat was de achtste in Alkmaar sinds medio september. Portieken, woningen en ook een bedrijfspand aan de Koedijkerstraat waren doelwit. Er vielen geen gewonden, maar er was wel veel schade en de schrik zat er goed in.

Er zou een verband zijn tussen meerdere explosies. Ze zouden gericht zijn op twee ondernemers. Of er een verband is tussen álle incidenten, wordt volgens woordvoerder Ilse Heemskerk nog onderzocht. Ze laat ook niet weten of de jonge Zaandammer verdacht wordt van meer dan alleen de ontploffing waarvan hij wegrende.

En dan toch nog een nieuwtje: "De 16-jarige is niet de enige verdachte", zegt Heemskerk. Dat kan meerdere dingen betekenen: de Zaandammer is medeverdachte in één of meerdere zaken, of hij handelde solo en voor de andere incidenten is of zijn andere verdachte(n) in beeld.
Pin It
Bekeken: 1301x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/