Er is over gesproken en de beslissing was helder: Heiloo hijst de Israëlische vlag. Daarmee wil de gemeente haar medeleven met de slachtoffers van het geweld in Israël uitdrukken. Binnen de BUCH, waartoe Heiloo behoort, is er niet één lijn op dit punt: Bergen en Uitgeest vlaggen niet, Heiloo dus wel en ook Castricum hijst de bekende wit-blauwe vlag.

Heiloo is de eerste gemeente in de Streekstad-regio die de Israëlische vlag hijst. Net als Bergen liet de gemeente Dijk en Waard maandag weten deze vlag niet op te hangen. In Alkmaar wordt nog over de kwestie overlegd. Daar ligt een verzoek van de VVD om de Israëlische vlag op de hangen als blijk van medeleven.

In heel Nederland leiden de vlaggen tot discussie; de ene gemeente vlagt wel, de andere niet. De Provincie Noord-Holland heeft de Israëlische vlag maandag al gehesen en ook het Rijk vlagt, maar er ligt geen officiële instructie. Wel gaf minister-president in niet mis te verstane bewoordingen blijk van wat zijn persoonlijke voorkeur geniet: "We hebben hier te maken met een terroristische organisatie die Israël binnenvalt. Dan is het minste wat we kunnen doen een vlag ophangen om te laten zien dat we achter Israël staan."
Pin It
Bekeken: 1377x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/