De naam Brueghel roept bij menigeen associaties op. Het bewijst de blijvende indruk die de voor hun tijd vernieuwende kunstwerken van deze familie hebben gemaakt. Dit najaar staat het Noordbrabants Museum in Den Bosch in een grote tentoonstelling stil bij deze getalenteerde kunstenaarsfamilie. Maar ook in Sint-Pancras komt hun werk aan bod, in een lezing gegeven door Isolde Scholberg in de Kunstkerk: "het verhaal achter de kunst".

Scholberg verzorgt een inleidende lezing, waarin de Brueghels worden voorgesteld tegen de achtergrond van de West-Europese kunst tussen 1550 en 1700. Bezoekers zullen kennismaken met de belangrijkste werken die in Den Bosch te zien zijn. Het gaat om werk van onder meer Pieter Bruegel de Oude, Jan Brueghel de Oude, Jan Brueghel de Jonge, Jan van Kessel de Oude en David Teniers de Jonge.

Isolde Scholberg is cultuurwetenschapper. Ze zorgt volgens de organisatie van de lezing voor een levendige en vaak verrassende kennismaking met kunst in de meest brede zin van het woord. Door kunstwerken een plek te geven in hun historische context komen zij en haar publiek soms tot onverwachte inzichten: "Isolde deelt haar liefde voor de kunst graag met zoveel mogelijk mensen. Want wat is er mooier dan samen kunst ontdekken en ervan genieten."

De lezing is op woensdag 18 oktober en vindt plaats in de Kunstkerk in Sint Pancras. De lezing begint om 14.00 en duurt, met pauze, ongeveer twee uur. Deelname kost 15 euro, dat is inclusief koffie of thee in de pauze. (afbeelding: Jan Brueghel de Jonge, Allegorie op de schilderkunst / foto: Peter Cox)
Pin It
Bekeken: 602x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/