Er is vergunning gegeven voor de stort van vervuild afval in Alkmaar. Het gaat om het omstreden 'Tata-puin', puin van een gesloopte hoogoven in IJmuiden. Dit afval is ernstig vervuild en zal worden opgeslagen op de Boekelermeer. Tenminste, als een procedure geen stokje steekt voor de vergunning die gegeven is. En zo'n procedure is wel waarschijnlijk.

De komst van het vervuilde puin uit IJmuiden hield de gemoederen in Alkmaar deze zomer bezig. Het was 'vullis', in de woorden van VVD-fractieleider John van der Rhee, en met hem vonden ook andere Alkmaarse politici dat de gemeente zich tegen de afvaldump in de Boekelermeer uit moest spreken. Sorteerder Sortiva zat met de kwestie in de maag, maar krijgt nu dus toch gelijk van de Omgevingsdienst, die de vergunning toe heeft gezegd.

Daarmee is een eerste ronde van bezwaren vruchteloos geweest. Verschillende partijen protesteerden tegen de komst van het puin, de gemeente hield zich echter nog op de vlakte. Het College wilde namelijk de officiële vergunning afwachten en dáár bezwaar tegen maken. Die vergunning ligt er nu en dus kan de procedure gaan lopen.
Pin It
Bekeken: 584x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/