Zomerstorm Poly raasde in juli over Nederland. De regio rond Alkmaar kreeg de volle laag, het zwaartepunt van de storm trok juist over dit deel van Noord-Holland. En dus zijn gemeenten en andere overheden veel tijd kwijt aan het herstellen van de aangerichte schade. Voor hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier geldt dat er nog zeker eind 2023 werk aan de winkel is.

Het duurde even voordat ook de ernst van Poly ten volle werd gerealiseerd. Pas toen de storm aan land kwam gingen de seinen op rood en werd een groot weeralarm afgekondigd. Bomen, auto's, straatmeubilair: zomerstorm Poly liet er weinig van heel. Poly werd de zwaarste zomerstorm ooit gemeten. Het opruimen van alle schade nam weken, maanden in beslag en nog steeds zijn de sporen van Poly zichtbaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om zware takken in sloten en versperringen van waterwegen.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is ook nu nog bezig met het herstellen van deze schade. Het gaat daarbij niet om kritieke schade aan bijvoorbeeld gemalen, het waterschap kan zijn kerntaken gewoon uitvoeren. Maar veel binnenwateren moeten nog worden aangepakt en daar zal het waterschap naar de eigen inschattingen nog wel enkele maanden mee bezig zijn.

De schade van zomerstorm Poly kost behalve tijd ook geld. De kosten lopen nog op, het Hoogheemraadschap houdt rekening met een kostenpost van ruim 25.000 euro.
Pin It
Bekeken: 1986x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/