Rond 8:00 vanmorgen is zomerstorm 'Poly' aan land gegaan. Dat gaat met zware windstoten gepaard, ook valt er veel regen in de regio. Hoewel de storm was aangekondigd, blijkt het KNMI toch verrast door de ernst van Poly. Gisteren hield het weerbureau het nog bij 'code geel', vanmorgen hing het in korte tijd van 'code oranje' naar 'code rood'. En dat betekent: gevaarlijk weer.

Wie vanmorgen vóór acht uur al op de fiets zat zal misschien gedacht hebben: dit valt nog wel mee. Maar toen Poly aan land kwam werd het snel onstuimiger. Code oranje was toen al van kracht. Veel mensen maakten daarom de keuze om thuis te werken of om de kinderen niet naar school te laten fietsen. Een goede keuze, want nu code rood van kracht is, is dat ook wat wordt geadviseerd: ga niet naar buiten als het niet hoeft.

In de eerste uren van de storm zullen de omstandigheden het hevigst zijn. Na twaalven neemt de wind in onze regio weer af. In het noorden van het land blijft het nog wat langer onrustig. (beeld: KNMI)
Pin It
Bekeken: 2697x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/