Bestuursorganisatie BUCH kampt met grote tekorten aan personeel. Die tekorten hangen mede samen met een hoog ziekteverzuim. Om het werk toch te laten doorgaan wordt veel met externe krachten gewerkt, die relatief duur zijn. Dat en meer blijkt uit cijfers van de BUCH zelf.

De samenwerking van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo, onder de noemer BUCH, moest onder meer als voordeel hebben dat de gemeenten, door ambtenaren te delen, efficiënter zouden gaan werken. In de praktijk blijkt de samenwerking toch de nodige hoofdbrekens op te leveren. Voor bestuurders wordt het steeds moeilijk om voor de uitvoering van een politiek plan de juiste ambtenaren te vinden.

Het tekort loopt op, omdat veel ambtenaren zich ziek melden. Ook vertrekken veel medewerkers, zij vinden elders een baan die meer voldoening geeft. De bestaande problemen binnen de BUCH veroorzaken zo weer nieuwe problemen en een oplossing dient zich nog niet zomaar aan.

In de voorlopige rapportage wordt gesuggereerd extra leidinggevenden aan te nemen en een verzuimdeskundige. Maar dat kost geld en juist de personeelskosten zijn al zo hoog, mede omdat de BUCH zo veel externe krachten inhuurt.

Dit najaar spreken de vier gemeenten verder over een mogelijke oplossing.
Pin It
Bekeken: 1017x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/