De aardbeving in Marokko is ook in de gemeente Dijk en Waard een onderwerp waarover veel wordt gesproken. Net als veel gemeenten in Nederland heeft Dijk en Waard een grote Marokkaanse gemeenschap. De gemeente heeft nauw contact met Marokkaanse organisaties. De gemeente zoekt daarbij naar manieren om concreet iets bij te dragen.

"Toen ik het nieuws hoorde en ik de eerste beelden zag, was mij direct duidelijk dat dit een enorme impact heeft op onze Marokkaanse Dijk en Waarders", legt burgemeester Maarten Poorter uit. Er is toen ook meteen contact gezocht met vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap van Dijk en Waard. De burgemeester heeft bijvoorbeeld gesproken met de imam van de moskee. "Onze gedachten zijn bij hen en we zullen alle medewerking verlenen aan initiatieven die worden georganiseerd", zegt de burgemeester daarom.

Burgemeester Maarten Poorter. (foto: Dijk en Waard Centraal)


De gemeente staat welwillend tegenover hulpacties, al is het uiteindelijk aan de gemeenteraad om te bepalen of er ook geld wordt gedoneerd. "Het contact en de betrokkenheid vanuit de gemeente en de burgemeester worden gewaardeerd", merkt de burgemeester. De gemeente spreekt bijvoorbeeld ook met inwoners die naar Marokko zijn geweest om daar waar mogelijk te helpen.

Deze week werd onder meer door de gemeente Alkmaar ook de vlag halfstok gehangen als blijk van medeleven. Dat is in Dijk en Waard nog niet gebeurd, ook daarvoor kijkt men eerst naar wat de wensen en behoeftes uit de plaatselijke Marokkaanse gemeenschap zijn, legt gemeentewoordvoerder Ronald Groot uit. "Het zal wel worden gedaan als daar bijvoorbeeld vanuit een landelijke inzamelingsactie aanleiding voor is."
Pin It
Bekeken: 933x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/