In het jubileumjaar van 450 Jaar Ontzet is het feest in Alkmaar - en wel overál in Alkmaar, niet alleen in de binnenstad. Om het thema 'verbinding' extra in de verf te zetten trok het reizende feelgoodfestival 'Jungle in the Sky' van buurt naar buurt. Zo bracht het creatieve gezelschap theater tot aan de voordeur, tot plezier van Alkmaarders: "Dit mogen ze vaker doen."

Christian Nana is de drijvende kracht achter Jungle in the Sky ofwel JITS: "We brengen theater, muziek, dans en bekende artiesten in de verschillende wijken." Alkmaar Centraal was getuige van optredens in Overdie, maar JITS streek zaterdag bijvoorbeeld ook neer in de Rivierenbuurt en in het Emmakwartier, om zoveel mogelijk Alkmaarders te bereiken en te 'verbinden'. Het festival wordt mede ondersteund door de gemeente Alkmaar.

"Dit krijg je niet elk jaar", reageren buurtbewoners tevreden. "Eindelijk weer eens wat te doen", vult een ander lachend aan. Theater in de setting van de eigen wijk is toch een mooie doorbreking van het alledaagse. Reuzen tussen de flats, muziek op het parkeerterrein: "Goed voor de buurt!" Het rondtrekkende festival ging na de optredens in Alkmaar nog verder in Hoorn. Voor meer informatie over de artiesten kunnen geïnteresseerden nog een kijkje nemen op de website van JITS.
Pin It
Bekeken: 1219x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/