SVW'27 heeft de Waard Cup gewonnen. Met twee punten voorsprong en een veel beter doelsaldo leek Reiger Boys op weg om de titel van een jaar eerder te prolongeren, maar dit liep dus anders. SVW'27 uit De Kabel versloeg het jubilerende Reiger Boys in de finale met 2-1.

Nadat burgemeester Maarten Poorter en wethouder Gerard Rep de aftrap verzorgden op Sportpark De Wending, begon de thuisploeg van trainer Tom Boukes sterk. In de eerste helft nam Reiger Boys een 1-0 voorsprong door Joël Krajenbrink. SVW'27 was de underdog in de finale, maar de ploeg van Miquel Tjong A Hung was in de tweede helft sterker. Na rust kwam SVW'27 op gelijke hoogte door Joeri Kloosterboer. Federico Paloni besliste de wedstrijd in de slotfase.

Hugo Boys wist de derde plaats op te eisen door met 2-0 van KSV te winnen. De ploeg uit De Noord viert volgend jaar haar 90-jarig bestaan en zal dan ook de Waard Cup organiseren. (foto: DP Sportfotografie)