Ze hebben nog enkele tientallen kilometers te gaan en dan hopen de Alkmaarse Wandelmusketiers Inico, Hans Maarten en Harry 45.000 euro bij elkaar te hebben gelopen voor een inloophuis. De mannen begonnen dit voorjaar aan hun 450 kilometer lange wandeling. En vandaag hadden ze de eer om de kaasmarkt te openen. "Ik voel de resonantie nog in mijn elleboog", lacht Harry, die de bel luidde. Anne Klijnstra van mediapartner NH Nieuws sprak de musketiers op de kaasmarkt.

Hans Maarten Parriger, Inico Geels en Harry van de Kuijt zijn inmiddels een bekende verschijning in en om Alkmaar. In hun gele shirts begonnen de Wandelmusketiers, zoals ze zich noemen, in maart aan hun 450 kilometer lange wandeltocht. Dit doen ze voor het goede doel: 't Praethuys, een inloophuis voor iedereen die geraakt wordt door kanker. "We lopen 450 kilometer omdat Alkmaar dit jaar haar 450e Ontzet viert", vertelden de wandelvrienden eerder. "We lopen verschillende etappes: elke zaterdag 10, dan nog de vierdaagsen van Alkmaar en Nijmegen en een finale van 50 kilometer begin september. (tekst loopt door onder foto)

De musketiers worden op de kaasmarkt ondervraagd door de 'ladyspeaker' (foto: Alkmaar Centraal)Met nog twee weken te gaan en bijna 400 kilometer in de benen nadert het drietal de eindstreep. Ook staat er inmiddels een gigantisch bedrag op de teller: 43.000 euro. "Ons doel was 30.000, dus dit is ongelooflijk en echt ontroerend", vindt Hans Maarten. "Ook als we het niet halen is het goed hoor", vult Harry aan. "Het is nu al bizar veel." Het geld is door zo'n 230 donateurs bijeengebracht, en is volgens de musketiers zeer welkome aanvulling op het budget van het inloophuis. "Ik heb zelf ooit kanker gehad, en ik weet hoe fijn het is als je mensen treft die je begrijpen en je door dik en dun steunen", aldus Harry.

"Bij 't Praethuys begint de teller elk jaar op nul", legt hij uit. "Ze krijgen geen subsidies en moeten wel een huis huren en professionals betalen. Ze moeten hun begroting van ruim een ton sluitend krijgen. En dan is het super als je zo'n bedrag kan binnenbrengen. En het lopen gaat nog soepeltjes hoor", vertelt Inico, de oudste van het drietal. "We lopen kilometer na kilometer en hebben op een klein blaartje na niks te klagen. We kijken vooral uit naar 2 september. Dat wordt een spannende dag gezien het eindbedrag."

Uiteraard hoort ook het luiden van de kaasmarktbel er bij. "Ik voel de resonantie nog in mijn elleboog", laat belluider Harry later weten (foto: Alkmaar Centraal)Op die zaterdag lopen de mannen hun finale kilometers. "Om half vijf in de ochtend vertrekken we vanaf de Koedijkervlotbrug, dan naar Zuidschermer, De Rijp, noem het maar, om tegen 16.00 uur te finishen in Alkmaar. Via de Langestraat gaan we naar de Grote Kerk waar we de cheque onthullen."

Om nog eens extra de aandacht te vestigen op hun sponsorloop, mochten de musketiers vandaag de kaasmarkt openen. Harry luidde namens het drietal de kaasbel. "Ik heb nog de resonantie in m'n elleboog. Het was geweldig", grinnikt hij. "Het was een heerlijk geluid en een eenmalige eer. Voor een echte Alkmaarder als ik voelt het ook echt als een eer. Superleuk."

Pin It
Bekeken: 2067x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/