Dagelijkse files, wekelijkse ongelukken en niet te vergeten de vrachtwagens die tegen de spoorbrug rijden. Verschillende politieke partijen van Dijk en Waard maken zich zorgen over de N242, maar een oplossing valt niet snel te verwachten. Volgens wethouder Nils Langedijk moeten raadsleden 'nog even geduld hebben'.

Het is inmiddels een beruchte provinciale weg aan het worden. De N242 bij Heerhugowaard. Alleen al de afgelopen weken zijn daar meerdere ongelukken gebeurd. Zo ook op 15 juni. Een auto raakt betrokken bij een kopstaartbotsing en schiet vervolgens door de middenberm. De ravage is groot: een vrachtwagen is gekanteld en ook vier andere auto's raken zwaar beschadigd. Wonder boven wonder zijn er geen dodelijke slachtoffers. Wel moeten vier mensen naar het ziekenhuis.

Tekst gaat verder onder de foto.

De provinciale weg was door het ongeluk urenlang afgesloten.


En dan zijn er ook nog de wagens die tegen de spoorbrug rijden. Begin juni gaat het nog mis en knalt een vrachtwagen tegen het viaduct. De bestuurder raakt niet gewond en is ook niet aangemerkt als verdachte. Eerder dit jaar gebeurde dat wel. Een chauffeur is veroordeeld nadat hij met een decorstuk van een kermisattractie het viaduct ramde.

Tijdens de raadsvergadering van maandag uitten oppositie- en coalitiepartijen hun zorgen. De gemeente Dijk en Waard heeft als ambitie om voor 2030 tienduizend woningen te bouwen. "En bij die ambitie hoort ook een passende infrastructuur", benadrukte fractievoorzitter Lea van der Zee van Lokaal Dijk en Waard (LDW). Want met de vele bouwplannen in Dijk en Waard valt te verwachten dat het de komende jaren nog drukker wordt op de weg. "De ontsluiting van de verschillende kernen loopt nu al vast." Ook de politieke partijen DOP, VVD en FvD maken zich zorgen over de weg.

Wethouder Nils Langedijk laat in een reactie weten problemen te zien, maar benadrukt dat er ook nog veel onduidelijkheden zijn. Op dit moment is een onderzoeksbureau bezig met een rapport over de weg. "Heb nog eventjes geduld", is de boodschap van Langedijk. Het collegebestuur wil maatregelen uitvoeren in 2026, omdat dan ook het reguliere onderhoud aan de weg gepland staat. (Foto: GLOCALmedia)
Pin It
Bekeken: 4997x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/