Het tweede regenboogzebrapad van Heiloo komt bij het nieuwe gemeentehuis. Dat heeft het college bekendgemaakt. Nadat meerdere keren een pridevlag werd gestolen, nam de gemeenteraad van Heiloo een motie voor het zebrapad aan.

Met de oversteekplaats wil de gemeente de bewustwording en tolerantie vergroten. "We merken dat er meer weerstand is richting de LHBTIQ+-gemeenschap. Ze worden gepest of getreiterd omdat ze anders zijn. Dat kan natuurlijk niet", vertelde Michel Engelsman van Heiloo-2000 eerder aan Heiloo Centraal. Het raadslid diende de motie in. "Iedereen vond het een mooi initiatief."

Maar toch is er niet alleen hulde voor het plan. Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen vindt het geen goed idee. "Lang verhaal kort: een regenboogpad heeft geen wettelijke status. Het zorgt voor minder verkeersveiligheid." Maar in Heiloo zijn ze van plan om de witte strepen over de regenboogkleuren te verven. Daardoor is het wettelijk ook echt een zebrapad. "Dat geeft alleen nog meer onduidelijkheid. Je moet niet gaan rommelen met het verkeer. Duidelijke communicatie, daar gaat het om."

Het is nog niet duidelijk wanneer het regenboogzebrapad wordt geplaatst.
Pin It
Bekeken: 768x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/