Omstanders zullen misschien hebben gedacht dat de hitte sommige Alkmaarders naar het hoofd gestegen was. Maar de mensen die ter hoogte van de Noorderkade in het water lagen waren eigenlijk hard aan het werk. Zaterdagochtend was de Noorderkade namelijk het toneel van een rampenoefening van het Rode Kruis, waaraan ook andere hulporganisaties deelnamen. "Geoefendheid is belangrijk."

Alkmaar Centraal was ter plaatse en zo waren we getuige van talloze gewonde en verwarde mensen, op land en in het water - allemaal acteurs. Het scenario dat geoefend werd was ernstig genoeg: een vrachtwagen zou op het publiek zijn ingereden, met alle gevolgen van dien. Het is het soort ellende waar hulpverleners op voorbereid moeten zijn."Binnen het Rode Kruis hebben we teams die worden opgeroepen bij grote hoeveelheden slachtoffers", vertelt Ben van Kuringen van het Rode Kruis. "Geoefendheid blijft voor die teams belangrijk." Want wie hulp wil kunnen bieden bij een ramp moet wel over enige ervaring kunnen beschikken. Ervaring die wordt opgedaan bij oefeningen als deze.

"We oefen maandelijks in onze gebouwen", legt Van Kuringen uit. Maar dat heeft z'n beperkingen. Een grote buitenoefening, waarbij hulpverleners leren om met elkaar samen te werken, is van grote waarde voor de betrokken professionals. Die toonden zich dan ook tevreden: "Een succes."
Pin It
Bekeken: 1964x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/