Wie dit weekend in de binnenstad van Alkmaar was kan het onmogelijk gemist hebben: Kaeskoppenstad trok wederom veel bezoekers, uit heel Nederland. Zaterdagochtend trok de 'Bonte Stoet' over de Laat en de Langestraat en vervolgens tussen de smalle visbanken door naar de smalle straatjes van 'd'Oude Stad', waar de tijd was teruggezet naar 1573. De grote bijzonderheid van dit jaar waren de stadsreuzen, die voor het eerst door 'hun' stad trokken.

Kaeskoppenstad duurt voor de bezoekers dan maar twee dagen, voor de vele honderden vrijwilligers die bij het evenement betrokken zijn gaat er toch wel wat meer tijd in zitten. Dat geldt met name voor het bouwteam, het 'schrijnwerkersgilde', dat alle attributen verzorgt, van klokkentoren tot onderzeeër.

Dit jaar waren het vooral de reuzen waar veel tijd en energie in ging zitten. De grote en zware poppen stellen historische figuren voor, de reuzen zijn een eerbetoon aan 450 jaar Ontzet. Vier waren er op tijd klaar om mee te gaan in de 'Bonte Stoet', op de andere reuzen moeten de Alkmaarders nog tot 8 oktober wachten. Al eerder berichtte Alkmaar Centraal over wat letterlijk en figuurlijk een reuzenklus blijkt te zijn.

Maar niet minder indrukwekkend dan de reuzen is de grime. De vele acteurs die Kaeskoppenstad maken tot wat het is zien er levensecht uit, soms zelfs afschrikwekkend. Ook de echte Alkmaarders moesten goed kijken om hun vrienden, kennissen, familieleden en buurtgenoten nog te herkennen. Maar eigenlijk hoeft dat niet eens, mensen herkennen. Juist zó blijft de magie van Kaeskoppenstad in stand.
Pin It
Bekeken: 1833x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/