GGD Hollands Noorden heeft inmiddels rond 7.000 jongeren van 18 tot 26 jaar gratis gevaccineerd tegen HPV, oftewel het humaan papillomavirus. Dat is ongeveer een zevende van het aantal jongeren dat werd uitgenodigd. De gezondheidsdienst doet een nieuwe oproep aan de doelgroep om zich aan te melden. Vanaf juli kost de dubbele prik bij elkaar 374 euro.

Acht op de tien mensen raakt in hun leven een of meerdere malen besmet met HPV. Dat loopt veelal met een sisser af, maar jaarlijks zijn er toch zo'n 1.100 vrouwen en 400 mannen die kanker krijgen. En aangezien het virus veelal tijdens seks wordt overgedragen, is die kanker vaak te vinden in geslachtsorganen, de anus en de mond- of keelholte.  Het vaccin tegen HPV wordt twee keer toegediend, minimaal een half jaar uit elkaar.

Sinds 2010 worden meisjes in het jaar dat zij 10 worden voor HPV-vaccinatie uitgenodigd. Voor jongens is dit pas sinds vorig jaar. De GGD'en kwamen op achter en zijn bezig met een inhaalslag. Hiervoor worden de prikken tot eind deze maand gratis aangeboden en werd de campagne 'Mis ‘m niet!' gelanceerd.

Meer informatie is te vinden op hvpvkeuzehulp.nl. Een afspraak maken kan via hpvafspraak.nl of het nummer 0800-1608.
Pin It
Bekeken: 2325x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/