Ondanks roerige tijden heeft gemeente Heiloo het jaar 2022 afgesloten met een positief resultaat van ruim 1,3 miljoen euro, op een jaarrekening van 64 miljoen euro. Dat is het dubbele dan aan het einde van 2022 werd verwacht. Op 26 juni komt de jaarrekening in de gemeenteraad.

Wethouder financiën Rob Opdam is zeer tevreden: “Met deze jaarrekening legt het college verantwoording af aan de gemeenteraad over het gevoerde inhoudelijke en financiële beleid van 2022 en krijgen inwoners inzicht in hoe het gemeentelijk geld is besteed. We zijn als college zeer tevreden dat we een voordelig resultaat kunnen presenteren, wat ons op korte termijn in een goede positie plaatst. Wel blijven grote uitdagingen bestaan voor de gemeente Heiloo zoals de aanhoudende inflatie en het vooruitzicht van verminderde inkomsten vanuit het Rijk.”

Het positieve resultaat van de jaarrekening bedraagt 1.329.000 euro, wat 677.000 euro hoger is dan aan het einde van 2022 werd verwacht. De belangrijkste positieve afwijking is te danken aan een hogere algemene uitkering, die bij de decembercirculaire voor 2022 is bijgesteld. Deze bijstelling is vooral ontstaan doordat de energietoeslag voor 2023 vorig jaar al door het Rijk beschikbaar is gesteld. Deze extra middelen zullen in 2023 ten goede komen aan onze inwoners. Daarnaast hebben inwoners van Heiloo minder beroep gedaan op een aantal voorzieningen binnen het sociaal domein zoals re-integratie en leerlingenvervoer. Ook ontving de gemeente meer uit extra leges en omgevingsvergunningen, en is meer rente ontvangen op het positieve saldo op de bankrekening.

Met het positieve resultaat wordt de algemene reserve aangevuld. Dit helpt de gemeente om in de toekomst eventuele risico's op te vangen.

De raad behandelt de jaarstukken op dinsdag 26 juni vanaf 21:00 uur in een openbare raadsvergadering.
Pin It
Bekeken: 672x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/